Den Sidste Dag På Jorden – anmeldelserne

Lektørudtalelsen:

Må man ikke citere i sin helhed, men de skriver cirka sådan her:
“Dejlig poetisk sprogtone”

“Den post-apokalyptiske metafysiske fremtidsroman lander med et effektivt plask lige ned i den frygt mange moderne mennesker mere eller mindre tavst bærer rundt på”.
“Morten Leth Jacobsen er helt sin egen … vellykket og spændende roman, der kan formidles bredt på alle biblioteker og få mange læsere”.

Lektørudtalelsen kan læses i fuld længde på bibliotek.dk.

Anmeldelserne:

Første anmeldelse, i Aarhus Stiftstidende, faldt den 27. april og var forsynet med 5 stjerner af 6 mulige. Under overskriften “Imponerende roman om Aarhus og verdens undergang” skriver anmelderen:

“Original og stort anlagt fortælling …”
“… stor indlevelse, flot fremdrift i sproget og eminent sans for det absurde.”
“… intens pingpong mellem det poetiske og det ironiske. Han punkterer gang på gang det højstemte for at bygge det op igen og tryllebinder læseren med sit modige plot, der strækker sig lige fra den amerikanske østkyst til Mols Bjerge.”

Samme dag blev bogen anmeldt i Go’Morgen Danmark på TV2. Her var anmelderne lidt mere forbeholdne og gav bogen 3 stjerner, men jeg hæftede mig ved ordene, der blev sagt, såsom: “Finurlig og skæv …”, “… værd at stifte bekendtskab med”, “… han skriver bedre end langt de fleste.”

Den ene anmelder, Sofie Davidsen-Bille, uddyber og kvalificerer sin anmeldelse på sin blog, hvor hun viser sig at have læst romanen grundigt og også har ganske meget godt at sige – og det er det, jeg vælger at hæfte mig ved…

4 hjerter i Politiken

Hele otte måneder efter udgivelsen kom så en anmeldelse i Politiken, hvor May Schack kvitterer med fire, smukke hjerter – længe efter at jeg selv havde fortvivlet og opgivet ethvert håb om at få en anmeldelse nogensinde i denne publikation, som jo i den grad sætter den litterære dagsorden i Danmark. Så det er tæskefedt! Især når anmeldelsen fylder en halv side i bogtillægget.

Smuk omtale på Himmelskibet
“Det er en stille og rolig katastrofe-fortælling, men trods sit stille tempo, så er det faktisk spændende at følge med i Ishs skæbne, som ligesom resten af verden skal vænne sig til at selv efter katastrofer går livet videre, men at den næste katastrofe kan være lige rundt om hjørnet. Denne sidste del af bogen er næsten den mest spøjse, for den skiller sig meget ud fra de første dele, men samlet udgør alle bogens dele en god sammenhængende historie.”
Læs hele anmeldelsen her.

4 stjerner på Bogrummet.dk

4 af 5 stjerner – det var høsten den 11. maj 14 på Bogrummet.dk, hvor anmelderen har lutter pæne ting at sige om romanen.

Godbog.dk
“Bogen er godt og tankevækkende fortalt. Der er beskrevet mange detaljer som naturligvis må være sådan, når den amerikanske østkyst er udraderet. Den var en fornøjelse at læse og kan varmt anbefales.”
Læs hele anmeldelsen her.

3 stjerner i EB
Frank Sebastian Hansen har anmeldt romanen i Ekstra Bladet – han er altid god ved mig, selv om han er (notorisk) fedtet med stjernerne. Han skriver bl.a., at jeg er en velbevaret hemmelighed, men at langt flere burde læse mine bøger, da jeg skriver bedre end flertallet, og det er da fint! Han synes så, mine bøger er så forskellige, at det nærmer sig det skizofrene.

Her er jeg uenig, og det er jeg også.

Endelig er jeg rygende uenig i sognepræsten fra Nicolaj Sogn i Kolding, som anmelder litteratur i JP. Hun giver den to sølle stjerner, og hun har helt oplagt slet ikke forstået bogen. Nå ja.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s