Uddannelse

Min uddannelse

Jeg er nysproglig student fra Hobro Gymnasium årgang 1986. Jeg brugte temmelig meget tid på at spille musik, på teater og på alt muligt andet end lige det rent faglige – men det var fantastisk. Jeg var heldig at have dygtige lærere, der har inspireret og ansporet mig, og heldig at få masser af gode venner. Som kronen på værket fik jeg gymnasiets såkaldte humørlegat ved dimissionen – en pris, der gives til den elev, der havde gjort mest for at more og underholde de andre. Det er jeg – selv i dag – ret stolt af.

En modstræbende teolog
Jeg begyndte at læse teologi på universitetet umiddelbart efter studentereksamen – hvorfor kan jeg knap nok huske. I hvert fald var jeg både for ung og for ugudelig til studiet, selvom de historiske fag, sprogfagene og filosofien tiltalte mig (måske var det derfor, jeg valgte det studium).  Interessen for filosofi og religion som fænomen er blevet hos mig, men jeg indså meget snart, at jeg var for meget ateist – en indsigt, der blandt andet kom, da jeg så, hvor ofte de gode teologer røg i flæsket på hinanden over hvad der for normale mennesker ville være ubegribeligt ligegyldige teologiske spidsfindigheder. Der er få mennesker, der afskyr hinanden så meget som dem, der har gjort religion til deres levevej. Det synes jeg er tankevækkende.

Fra eksportingeniør til kommunikationsfaget
Jeg endte med at tage en uddannelse som eksportingeniør – et dejlig pragmatisk valg. Der var sprog, der var praktisk anlagte fag, og ikke mindst var der fem lange studieår til at finde ud af, hvad jeg skulle bruge mit liv til.

Mens jeg læste, arbejdede jeg med forskellige ting – jeg var chauffør og passede en Q8-tank, hvor jeg lærte, hvad begrebet aktiv lønkompensering dækker over.

Men vigtigst af alt begyndte jeg at arbejde i min fars lille reklamebureau. Jeg lærte Photoshop og DTP fra bunden, begyndte at skrive og lagde (uden at vide det) grunden til mit fremtidige valg af karrierevej.

Efter min afgangseksamen i 1994 lå det lige for at begynde at arbejde med markedsføring, kommunikation og formidling. Faktisk har jeg en mistanke om, at uanset hvilken uddannelse, jeg havde taget, var jeg endt med at arbejde med kommunikationen alligevel. Jeg har altså aldrig brugt ingeniørdelen af min uddannelse.

Retorik
I 2010 afsluttede jeg min mastergrad i retorik og formidling på Århus Universitet. Jeg skrev speciale om retorikken i skønlitterære anmeldelser – og løb med et 12-tal. Det er ikke ilde!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s