Uncategorized

I helvede flyder en flod


Sådan ser den ud. Kommer til en boghandler nær dig.
Sådan ser den ud. Kommer til en boghandler nær dig.

Enhver roman (i hvert fald mine) begynder med et spørgsmål: Hvad nu hvis…?

Så: Hvad nu hvis helvede var et virkeligt sted? Hvad nu hvis der var nogen, der vidste, hvor det fandtes? Hvad nu hvis der var en dør dertil? Hvad så?

Det har jeg skrevet en bog om. Den er blevet morsom, sort, syret og sarkastisk, for helvede er selvfølgelig – altid – en slags metafor. I den virkelige verden bruger vi ordet, begrebet, i flæng, uden at vi har en egentlig forestilling om helvede, og jeg tror, de fleste har en ret så tåget forestilling om, hvad helvede egentlig er. Noget med noget under jorden, ild og dæmoner, måske, men så ved vi heller ikke mere end det, og de religiøse skrifter er ingen ordentlig kilde her.

Så må man selv. Det er jo også meget federe at forestille sig tingene selv.

Der er en papfotostat af Søren Pilmark. Han står nede i kælderen under Føtex i Skejby, og han står ikke stille. Han går rundt i gangene om natten. Der er en dør ned til helvedes port. Der er en nøgle dertil. Der er én mand, der ved det hele. Det er ikke let at være den mand.

Det handler bogen om. Vi får en guidet tour ned i selveste helvede – ikke med Dante og Virgil ved hånden, men med Søren Pilmark som guide. Er det underligt? Ja, men det er jo for helvede også helvede, vi snakker om. Vi møder en satanist og en religionshistoriker. Vi får også et glimt ind i arbejdet med markedsføring og publikumspleje, og en bestyrelse, der vil have flere børnefamilier ind, og en centerchef, der helst ikke vil have flere børnefamilier ind, for nede under centret er helvede, og det er et dårligt mix, helvedes port og børnefamilier. Vi får en rejse gennem helvedes port og får at se, hvordan der ser ud, og det er ikke, som man måske regner med.

Bogen ser ud som på billedet, og jeg er meget lykkelig over omslaget. Det er lige i øjet.

Den udkommer den 27. 11. på EC Edition, og på dagen holder vi reception i Aarhus på Godsbanen. Man er naturligvis velkommen. Hvis man tør.

Se priser og levering her!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s