Uncategorized

Noter fra en forelæsning


Jeg holdt i dag forelæsning på Institut for Æstetiske Fag på Aarhus Universitet for nye kandidatstuderende på retorik og for tilvalgsfagsstuderende.

Herunder ligger forelæsningsmanuskriptet, som jeg har lovet at lægge ud. Kopiering er naturligvis tilladt med vanlig kildeangivelse.

Fra sprogets maskinrum

Reklamer

3 thoughts on “Noter fra en forelæsning

  1. En meget veldrejet, en meget præcis og en meget informerende forelæsning, som uden tvivl sætter sprog på mange af de uartikulerede fornemmelser, der trimler rundt i maven på en nystartet retorikstuderende – en kortlægning, der kan vendes tilbage til om måneder, og som da vil forstås med nye indsigter. Og ikke bare er retorikken altafgørende vigtig med afsæt i de tre aspekter, du fremhæver – den er også i stadig stigende grad vigtig, idet det sproglige construct i senmodernitetens iscenesættelser i højere og højere grad overtager virkelighedens primat. Vil man derfor kunne navigere i en verden, hvor schein er mere dominerende end sein, så må man både produktivt og receptivt råde over en veludrustet kommunikationskritisk kompetence; alternativt kunne man forledes til at tro, at Udlændingeservice yder service, at tilbagetrækningsreformen drejer sig om at give folk et otium, eller at en fast og fair udlændingepolitik stræber efter retfærdighed.

    Det er meget vel talt, Morten, og skønt at du sponserer ethos til et fag, der nu og i fremtiden vil være cntralt for at fastholde ægte demokrati ligeværdig samtale.

    KH

    Jarl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s